Αυγούστου 20, 2007

Δαμάζοντας τα βήματα

[summer collection 2007]


Το απόλυτο φετίχ του φετινού καλοκαιριού. Εμπνευσμένα από το γοβάκι της Daisy Duck, τα νέα High Tide Heels σας επιτρέπουν να κολυμπήσετε ξεκούραστα και να... οργώσετε με χάρη και ταχπινιά τα κοσμοπολίτικα beach bar, αφήνοντας τους αρσενικούς θαμώνες άφωνους μπροστά στον ανεπιτήδευτο παφλασμό των βημάτων σας.

Χάρη στον προσεγμένο σχεδιασμό και τον διττό τους χαρακτήρα, τα ψηλοτάκουνα βατραχοπέδιλα μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και σε κάθε τεραίν. Η κατασκευή από λάστιχο δεν τραυματίζει το ξύλινο deck του WallyPower σας, το κομψό άνοιγμα στα δάχτυλα αναδεικνύει το πεντικιούρ και η χρωματική παλέτα επιτρέπει κάθε δυνατό συνδυασμό με την πλούσια γκαρνταρόμπα των μπανιερών σας. Το βυθιζόμενο τακούνι γυμνάζει τη γάμπα και κάνει το προσφιλές άθλημα της ρακέτας θεαματικότερο.

Κι αν το καλοκαίρι φεύγει... δεν πειράζει. Τα High Tide Heels δεν είναι μόδα εφήμερη. Αντιθέτως, στρατευμένα στις απρόβλεπτες συνθήκες του νέου περιβαλλοντικού χάρτη, μπορούν και θα κάνουν θραύση στο κλεινόν άστυ με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις. Φέτος, η τηλεοπτική εικόνα της διάσωσής σας από ελικόπτερα της ΕΜΑΚ θα έχει στυλ, αξιοπρέπεια και... θηλυκότητα.

Αρκεί να περπατάτε με την... όπισθεν!

η ιστορία:

Όποιος νομίζει πως η μόδα δεν αυτοσαρκάζεται, πέφτει έξω. Η φωτογραφία των High Tide Heels έκανε την εμφάνισή της στο ίντερνετ, τυλιγμένη σε πέπλο μυστηρίου: κανένα στοιχείο για την καταγωγή της, καμία άλλη διαθέσιμη φωτογραφία, άγνωστο λογότυπο, μη κατοχυρωμένη ονομασία. Μια εξονυχιστική έρευνα, επέδειξε ότι η αρχική ιδέα ανήκει στην σχεδιάστρια μόδας Lisa Carney και πρωτοεμφανίστηκε στο Australian Fashion Week του 2002.

Ο πρωτοπόρος Iωάννης Παύλος Gaultier ακολούθησε μόλις πέντε χρόνια μετά (Spring 2007 Ready-To-Wear) με μια ανάλογη εκδοχή, ενώ το παράδειγμα των High Tide Heels αποδίδεται σε άγνωστο καλλιτέχνη, αφού πιθανολογείται ότι ανήκει σε βιτρίνα βελγικής γκαλερί. Αποτέλεσμα;


Το απόλυτο σχόλιο στους μηχανισμούς της μόδας, της προώθησης και του καταναλωτικού καταναγκασμού. Η επιτομή της (ηθελημένης) δυσλειτουργίας σε ένα πολυχρηστικό αντικείμενο.

________________________

περισσότερα σχόλια, εξόχως χιουμοριστικά, από το Style Dash, τη Fashion Police και βέβαια τον Manolo που πρωτοστάτησε στην επίλυση του μυστηρίου, θέτοντας το ερώτημα, μελετώντας την ιστορία και αποκαλύπτοντας την αλήθεια.
.
Α, ναι! Και για το συμμετοχικότερο της υπόθεσης,
ψηφίστε τον τίτλο που προτιμάτε:
[1] Δαμάζοντας τα βήματα
[2] Ο παφλασμός των βημάτων
[3] Το μετέωρο βήμα της γοργόνας

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" βατραχοτάκουνα " ??

antikeimena είπε...

lol :)))

marl(t) είπε...

εγώ θα τα φορούσα πάντως...

Klearchos είπε...

Είχα δει και εγώ την φωτογραφία με τα "παπουτσοπέδιλα" στο διαδίκτυο, αλλά κάποιος να τα φοράει πραγματικά πρώτη φορά το είδα...

πετρούλα είπε...

για ψαροντουφεκο με στυλ

museologist είπε...

Ωχ...μην το δει η σύντροφος γιατί καήκαμε...

antikeimena είπε...

@anonymous, klearchos, πετρούλα

καλωσορίσατε. "Βατραχοτάκουνα", "παπουτσοπέδιλα", "για ψαροντούφεκο με στυλ"! Εξαιρετικά :)))

@ioanna
νομίζω ότι το σχόλιό σου θα μπορούσε να είναι και τίτλος (αρκεί να είναι αλήθεια)

@museologist
ειλικρινά, εσένα και το ντουλάπι-παπουτσοθήκη-TV έπιπλό σας σκεφτόμουν όταν το έγραφα. Πριν προβείς σε αγορά δώρου, βεβαιώσου ότι τα χωράει. Ακολούθως, "κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό"!

museologist είπε...

antikeimena, έκανα νύξη απ'έξω απ'έξω και η σύντροφος απέρριψε την εικόνα των παπουτσιών ως "απαίσια"...αν και μετά άρχισε να λέει, "εξαρτάται πόσο μαλακά είναι" κλπ, οπότε με βλέπω συντόμως να ψάχνω στα Argos/IKEA για μεγαλύτερη ντουλάπα....

Neraida είπε...

lol lol lol Χαίρετε και καλό χειμώνα (όσο κι αν δεν θέλω να το πιστέψω, άμα την επιστροφή μου εις Παρισίους ψιλοβρέχει-αίσχος και πάλι αίσχος!) Καλά, κι εγώ τα πόστ του μουσειολόγου σκέφτηκα αμέσως μόλις το είδα!!! Πρέπει όμως να βρεί κι άλλο ντουλάπι να τα χωρά, διότι, λόγω πτερυγίου, φέρνουν σε μέγεθος δεινοσαυρί! Όσο για τον τίτλο, χμμμ...και οι τρείς είναι υπέροχοι!;) Να είσαι καλά, έσκασε λίγο το χειλάκι μας με αυτά που γίνονται... Να ένα αντικείμενο ακόμη, χρηστικό και συνάμα ωραίο! Ω, οποία αισθητική! Βγαίνουν και σε εμπριμέ; Διότι οσονούπω θα χρειαστώ ένα ζευγάρι για κολύμπι στην είσοδο του σπιτιού μας, στην πανεπιστημιούπολη (να μη σου πω και μέσα, με τα χάλια που έχει)!

antikeimena είπε...

Καλό χειμώνα neraida! Τα ψιλόβροχα έκαναν την εμφάνισή τους κι εδώ, ελπίζω παροδικά. Όσο για το αν βγαίνουν σε εμπριμέ τί να σου πω... η παρουσίαση της collection στο Σηκουάνα θα δείξει. Κι αλήθεια, οι νεράιδες δεν υπερίπτανται των υδάτων;

Desposini Savio είπε...

άργησα νομίζω..
το καλοκαίρι φεύγει.
σαν γόβες πιγκουίνου τα βλέπω