Ιανουαρίου 17, 2007

Ποδηλάτες του Κολωνακίου



Αν η κυκλοφοριακή συμφόρηση ‘πνίγει’ τις επιδόσεις του πολυτελούς σας cabrio, η εταιρία Spyker δίνει τη λύση.
Κατεβείτε στην πλατεία Κολωνακίου γρήγορα και με στυλ!


To Aeroblade της Koga, είναι ένα ποδήλατο που δημιουργήθηκε για να πλαισιώσει τα πολυτελή αυτοκίνητα επιδόσεων Spyker. Είναι χειροποίητο, συλλεκτικό και προσφέρει την ίδια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας με τα τετράτροχα της εταιρίας. Ο σχεδιασμός του αποπνέει ένα συνδυασμό αντοχής, υψηλών επιδόσεων και φιλικότητας προς τον χρήστη - η ζωή είναι τόσο σκληρή όταν πρέπει να αφήσεις το Spyker στο σπίτι και να κατέβεις… πλατεία με το ποδήλατο.

Ευτυχώς η χρήση τιτανίου στο σκελετό και ανθρακονημάτων στους τροχούς περιορίζει το βάρος και εγγυάται αντοχή στις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου, ενώ τα φτερά που πλαισιώνουν το επάνω μέρος των τροχών, αναλαμβάνουν να σας οδηγήσουν με το Armani καθαρό και ατσαλάκωτο στο ραντεβού.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη λεπτομέρεια: ο βραχίονας στήριξης της σέλας είναι ισοπαχής με το κάθετο τμήμα του σκελετού, προβάλλοντας ως φυσική προέκταση μιας οργανικής φόρμας κομμένης και ραμμένης στα μέτρα του σώματός σας. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ενσωματωμένο στην πλήμνη του πίσω τροχού χάριν απλότητας, επιλογή που μεταξύ άλλων παρουσιάζει και μειωμένες ανάγκες συντήρησης σε σχέση με τα πλανητικά συστήματα γραναζιών. Με τον τρόπο αυτό, η κομψή εργαλειοθήκη στο κάτω μέρος της σέλας παραμένει διαθέσιμη για την αποθήκευση της εφεδρικής… γραβάτας.



Μορφολογικά στοιχεία όπως οι ακτίνες των τροχών και η καπιτονέ επένδυση της σέλας με τις ρομβοειδείς ραφές έχουν σαφείς επιρροές από αντίστοιχα τμήματα των αυτοκινήτων Spyker. Δίκαια λοιπόν το Aeroblade, φέρει στην επιφάνεια της δισκομανιβέλας (sic!) το σήμα της εταιρίας μαζί με το εγχάρακτο σλόγκαν “Nulla tenaci invia est via” (για τον επίμονο κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος).




Η χρήση σύγχρονων υλικών στη φυσική τους μορφή προσδίδει τον απαραίτητο αέρα τεχνολογικής υπεροχής, ενώ η αποφυγή εξεζητημένων σχεδιαστικών επιλογών και ο λιτός χρωματικός κώδικας (ανθρακί-πορτοκαλί) συμβάλλουν στην αισθητική αρτιότητα της κατασκευής.

Το Aeroblade είναι ίσως το ομορφότερο ποδήλατο που φτιάχτηκε ποτέ.
Ξεχάστε λοιπόν το ακριβό σας διθέσιο και ποδηλατήστε μέχρι το κοντινότερο Lounge Bar-Restaurant με αλώβητο το στυλ και το κοινωνικό σας status.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτός ο zhouhui? Κάνεις κλικ στο here και γίνεται κάτι καταστροφικό ίσως;
To ποδηλατάκι πρέπει να συνοδεύεται από εξίσου κομψό λουκέτο για να μην πω συναγερμό, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη όπου ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν είσαι ποτέ σίγουρος ότι θα βρεις το ποδήλατό σου εκεί που το άφησες.

antikeimena είπε...

Πολύ καλό! Μήπως αυτό πρέπει να είναι και το αντικείμενο του επόμενου ποστ?
Μέχρι τότε, πολύ θέλω να δω το έκπληκτο βλέμμα του παρκαδόρου...

museologist είπε...

O zh..κλπ άφησε και σε μένα σχόλιο του τύπου 'σε λατρεύω, έλα και στο δικό μου βλογκ', αλλά με άλλο όνομα. Φυσικά δεν έχει βλογκ, απλά μοιράζει λινκς...

Λοιπόν αντικείμενα εσένα πρέπει να σε πάρουν για διαφημιστή (αν δεν είσαι ήδη). Αυτή τη φορά βέβαια, δεν θα πάρω ούτε το ποδήλατο (ούτε και το αυτοκίνητο βέβαια), πρώτον διότι θα με ξετινάξει οικονομικά από ό,τι το κόβω και δεύτερον γιατί η πόλη εδώ δεν είναι φιλική προς τα ποδήλατα...Αλλά από ντιζανιά, δεν παίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Αχ, αχ, αχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχει κι ο αντικαταναλωτικός τύπος την αχίλλειο πτέρνα του!
Να σε πάρει η ευχή και να σε σηκώσει μέχρι τον έβδομο ουρανό μια βόλτα.
Τι μου 'κανες τώρα, δεν ξέρεις.
Μανιώδη ποδηλάτισσα λάβωσες.
Έχει σχεδόν ένα μήνα που μου έκλεψαν το ποδηλατάκι μου -άστα ΣουπερΝτόρα στην ίδια πόλη ζούμε εσύ καταλαβαίνεις-. Βέβαια το δικό μου ήταν ένα φτηνιάρικο μα το αγαπούσα και όποτε καρφωνόμουν το έπαιρνα και κατέβαινα πάνω στη δύση του ήλιου στη θάλασσα και ξαναέβρισκα τον ήλιο μου εκεί και την αναπνοή μου.
Τώρα μ' αυτό το κομψοτέχνημα που μου έδειξες αναφωνώ:
Καλοί μου άνθρωποι δεν ζητώ τίποτα σπουδαίο, έναν χορηγό παρακαλώώώώώώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μουσειολόγε μου
που μου έκανες την τιμή να με βάλεις με μπλε γράμματα στο μπλογκ της Αλμάρο, εμένα τη Βασιλική με τα μάυρα αναρχικά γράμματα -όχι δεν είμαι τρομοκράτης αν και μ' αρέσει να βάζω φωτιές, αλλά άλλου τύπου- αφού σ' ευχαριστήσω πολύ, θα σου πω πολύ φιλικά και με ειλικρίνεια πως θα ήταν πιο σωστό τα μπλε γραμματάκια να εισάγουν πρώτα στο post του Άρη που ήταν θαυμάσιο και μετά όποιος ήθελε θα έμπαινε στα σχόλια, γιατί απλώς εξαιτίας του post και της φιλοξενίας του φίλου μου έγραψα ό,τι έγραψα. Η ευγένεια απαιτεί πρώτα να καλησπερίζουμε τον οικοδεσπότη και μετά τους επισκέπτες του, έτσι δεν είναι;
Σε καλησπερίζω και πάλι σ' ευχαριστώ στ' αλήθεια πολύ και γι' αυτό που έκανες και για τα καλόλογα.

museologist είπε...

Βασιλική ποδηλάτισσα άνευ ποδηλάτου,

όπως θα διαπιστώσεις η σελίδα των σχολίων είναι η ίδια με τη σελίδα του κειμένου του Άρη...το κείμενο είναι το τιμόνι, τα σχόλια οι ρόδες του Spyker-blog...όλα όμως μια και η αυτή σελίδα...

...βέβαια, όντως κατεύθυνα το λινκ στο κάτω μέρος της σελίδας, στα σχόλια, παραδέχομαι την ενοχή μου...μάρτυρές μου όμως οι συμμπλόγκερς, το έκανα εν βρασμώ ψυχής.

almaro είπε...

Ζouzou είσαι μούφα. Αλλά δεν είμαι εγώ οικοδεσπότης και δεν μιλάω άλλο.
Φοβερό το όχημα Antikeimena. Βέβαια, λίγους φαντάζομαι να κατεβαίνουν στο Κολωνάκι με το υπέροχο αυτό ποδηλατάκι, γιατί είναι όλοι απασχολημένοι με το να οδηγούν το "πολυμορφικό" ή το τζιπ τους. Επίσης θα ήθελαν μία ποτηροθέση δίπλα στο τιμόνι για να στερεώσουν τον καφέ απ' το Dacapo και μία άλλη μεγαλύτερη για τα ψώνια.
Αυτό το ποδηλατάκι είναι φτιαγμένο για καμμιά γαλλική παραλία. Μήπως αρχίζεις να μ' επηρεάζεις Βασιλική; Κάτι μου έκανε η εικόνα της ποδηλάτισσας που κυνηγάει τη δύση.
Ο "Μουσειολόγος που είναι ο Αντικείμενα" νομίζω κατάφερε να με τραβήξει να σας διαβάσω όλους: και τον Πρόσωπα, κι εσένα φυσικά, που υφαίνεις σκηνικά για να βυθιζόμαστε στα όνειρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μουσειολόγος είναι ο Αντικείμενα;
Α, τι ωραία αποκάλυψη!!!!!!!!!!!!
Κι εγώ η καημένη ένα βιβλίο έγραψα μέχρι τώρα με τίτλο::::::::::::::::::::::::::::::::
Εγώ ο ΆΛλος!
Είναι αυτό που λένε, αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε;;;;;;;;;;;;;;;
Μα τι γίνεται;
Την καληνύχτα μου παίδες, εσείς οι άλλοι!

museologist είπε...

Ε, ναι λοιπόν, είναι αλήθεια. Είμαι και ο Αντικείμενα...Αντικείμενα λυπάμαι, δεν υπάρχεις πια, σε πάτησαν οι ρόδες του Spyker...

Επίσης, μια και που αποκαλύφτηκα, να δηλώσω ότι είμαι και η Almaro και η Βασιλική...Επίσης, είμαι και το ποδήλατο...

Γμτ, πάνε όλες μου οι περσόνες. Τώρα θα πρέπει να δημιούργήσω άλλες...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σου βρε απίστευτε/η

πέφτοντας να κοιμηθώ το βράδυ σκέφτηκα πως δεν μπορεί παρά να είσαι και η Αλμάρο, γιατί πώς αλλιώς θα τολμούσε να αποκαλύψει ένα τέτοιο μυστικό μια άλλη.

Όμως είναι καταπληκτικές οι περσόνες σου. Προτείνω να ξεχάσουμε την αποκάλυψη, απέσυρε όλα αυτά τα σημειώματα να μην τα δουν κι άλλοι και συνέχισε.

Άσε που με έβαλες και σε πειρασμό να κάνω το ίδιο, αλλά δεν κατάφερα να μετρήσω τις δικές μου και τα παράτησα...

Εδώ ο δίδυμος αδελφός μου ο Πεσόα είχα 72, θα μαλώσουμε για τρεις.

Όχι, συνέχισε, είναι σοβαρό αυτό που κάνεις και θα είμαι έντιμη με κάθε περσόνα όπως πριν. Τα σβήνω από το μυαλό μου.

Την καλημερα μου επί τέσσερα.
Μα και ποδήλατο; αυτό είναι λίγο σκανδαλιστικό!!!!!!!
Μη μασάς, προχώρα!

museologist είπε...

χαχαχαχα, Βασιλική θα σε απογοητεύσω...Τόσο η offline όσο και η online πραγματικότητα είναι πολύ πιο μονήρης από ό,τι η Almaro υπεννόησε και εγώ παιχνιδιάρικα σιγοντάρισα...

Τώρα παραμένει μυστήριο το τι εννοούσε ακριβώς η Almaro...λέτε να έριχνε άδεια;

almaro είπε...

Παιδιά, κάποια μυστήρια έχουν πολύ απλή εξήγηση. Οι μουσειολόγοι αρχολούνται με αντικείμενα και αποδίδουν ερμηνείες τους μέσα από αναπαραστάσεις. Ένα παιχνίδι έκανα και τελικά αυτό έγινε το "έκθεμα" περισσότερο από το υπέροχο ποδήλατο του Antikeimena το οποίο δεν θα μπορούσα ποτέ να περιγράψω επαρκώς γιατί δεν είμαι ειδική στο θέμα.
Υπέροχο ποδήλατο, που μου φέρνει στο μυαλό τα "Ψάθινα Καπέλα" της Λυμπεράκη. Τι ωραίο βιβλίο! Μιλά για μιά παρέα εφήβων και τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες. Τι όχημα κι αυτή η φαντασία! Αυτή κι αν σε μεταφέρει!

museologist είπε...

Τελικά τα στυλάτα ποδήλατα είναι της μόδας τελευταία...

http://www.pestaola.gr/2007/01/24/norco-bikes-with-style/

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως και οι πολύ στιλάτοι μπλόγκερς!!!!!!!!1
Όχι που δεν θα ξαναρχόμουν!
Αχ, ακούω την οδό ονείρων και είμαι ευτυχισμένη πάλι.
Καληνύχτα ένα δύο τρία δεκατρία πρόσωπα πραγματικά ή φανταστικά,τι σημασία έχει; Μια καληνύχτα στους ανέμους σκορπω κι ας φτάσει όπου αυτή αγαπά!