Σεπτεμβρίου 04, 2006

λαδόξυδο με... στυλ



Για όσους πιστεύουν στην τελετουργία της μαγειρικής και αναγνωρίζουν την ομορφιά της ζωής στις μικρές λεπτομέρειες που στολίζουν την καθημερινότητά μας, η Eva Denmark A/S δημιούργησε τις Solo Aromagic Carafes (αρωμα...γικές καράφες). Διαθέτουν ειδικό μηχανισμό πού εξασφαλίζει την ομαλή ροή του περιεχομένου (λάδι ή ξύδι - μπαλσάμικο για την περίσταση) και αεροστεγές πώμα που επιτρέπει τη διατήρηση του αρώματος των μπαχαρικών που τα συνοδεύουν.

Αν το φαγητό είναι για σας μια βαρετή διαδικασία που εκτελείτε... διεκπεραιωτικά, αυτό το αντικείμενο, σας είναι παντελώς άχρηστο . Έτσι κι αλλιώς, το λάδι και το ξύδι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ποτέ την πρώτη τους κατοικία για κάτι καλύτερο.



Αν πάλι οι στήλες γευσιγνωσίας των περιοδικών είναι οι πρώτες που διαβάζετε (έστω, μετά από τα ωροσκόπια), οι καράφες αυτές είναι από τα αντικείμενα που κάνουν τη διαφορά: μετατρέπουν το τραπέζι σε σύνθεση υψηλής αισθητικής, το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία και ανάγουν την αγγουροντομάτα με λαδόξυδο σε... σαλάτα εποχής με sauce vinaigrette.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από ωραίες θα τις έλεγα και λειτουργικές. Όποιος όντως χρησιμοποιεί τέτοιες καράφες (βλέπε Oliera-Λαδοτήρι μάρκας Bormioli σειρά 'Quattro Stagioni') όπως εγώ (βιωματική εμπειρία) ξέρει ότι έχουν το μειονέκτημα (design) μετά την χρήση να αφήνουν λίγο λάδι να ρέει 'ηδονικά' στο σώμα τους και να απλώνεται στο τραπέζι της κουζίνας, αφήνοντας το υγρό αποτύπωμα πάνω της. Μερικοί αυτό το θεωρούν βρωμιά και όχι άδικα, αφού μπορεί να αποτελέσει πρόσκληση για πάρτυ για τα έντομα της κουζίνας. Βλέπω, λοιπόν, ότι η 'αρωμαγική' καράφα της Εύας, όταν χρησιμοποιείται με το πώμα μαζεύει την τελευταία σταγόνα διατηρώντας το τραπεζομάντηλό μου καθαρό και την φήμη μου ως νοικοκυράς ακέραια. Εύγε στην designer!